Søsterloge nr.47 Nordlysets historie

Uden fortid ingen fremtid.
 
I 1868 institueres den første Rebekkaloge i USA. I juli 1881 blev den første danske Rebekkaloge institueret i København. Herefter bredte Rebekkaloger sig over det ganske land. Nordlysets moderloge, Rebekkaloge nr. 29 Helle i Randers, blev institueret i maj 1946. De første 2 kvinder fra Hobro blev optaget i Helle i april 1961.
 
Allerede 3 år efter blev Rebekkaforeningen Nordlyset stiftet med 26 søstre og brødre. 2 travle år fulgte inden Rebekkaloge nr. 47 Nordlyset blev institueret d.1. oktober 1966. Som logens første embedsmænd installeredes som overmester søster Karla Almsøe, undermester søster Kirsten Ebert Nielsen, sekretær søster Ritta Mejlhede, kasserer søster Magnild Krogh Jensen og som skatmester søster Karoline Hansen. Som fungerende eksmester broder storkappellan Carl Ewald Almsøe.
 
Navnet Nordlyset er et symbol på det klare lys, der kan vise sig på himlen, men som man kun kan se tydeligt, hvis man går ud af det kunstige lys.
 
D.1. april 1984 blev søsterloge nr. 47 Nordlyset medejer af broderloge nr. 72 Himbrias odensbygning på Grøndalsvej 23, Hobro. Det var også i 1984 at logen fik en venskabsloge, nemlig Rebekkaloge nr. 56 Camilla Collett, Kristiansand, Norge. Et venskab der forsat dyrkes med gensidige besøg.
 
I 1996 blev navnet Rebekkaloge i Danmark ændret til Søsterloge og Rebekkasøstre blev ændret til Odd Fellowsøstre.
 
Logebygningen på Grøndalsvej blev med tiden for trang, for upraktisk og for dyr at vedligeholde. I 2009 begyndte søstre og brødre at arbejde med projektet "opførelse af ny ordensbygning". D.16. september 2012 blev den smukke nye ordensbygning på Smedevej 25, Hobro indviet på rituel vis.
 
På spørgsmålet om Ordenen og dermed Logen også i fremtiden- med den enorme teknologiske udvikling- vil have nogen berettigelse, må svaret være et klart ja. For aldrig har der vel været så stort et behov for at have et ståsted, hvor man kan koble af fra den mere og mere stressede hverdag. Nordlyset har da også kunnet glæde sig over en udvikling med pæn tilgang af nye søstre.